torek, 20. februar 2018

VEGANSKA BREZGLUTENSKA LAZANJA

Lazanja z gobami, špinačo in vegansko "bolognese" nam v ustih pričara simfonijo okusov...


VEGG LAZANJA :)

Gremo v shopping:

  • 1 paket bg lazanj (Orgran)/dobi se v večjih marketih

  • sveže gobe po želji (uporabila sem paketek šampinjonov)
  • špinača (1 zavitek, kupljeno v Mercatorju)
  • 1 por
  • 1 bel naveden tofu (1 paket Mercator znamka)
  • paradižnikova mezga Mutti v steklenici - najboljša
  • smetana za kuhanje Provamel

  • sir v lističih Green vie (okus Gauda, Mercator)



  • parmezan Green vie (Mercator)
  • začimbe po želji (sladka paprika, bazilika, timijan…)

Na nasekljanem poru prepražimo gobe, »da ovenijo«, nato dodamo še špinačo, pokapamo z olivnim oljem in pustimo, da tudi ta ovene (vse skupaj 10-15 minut ob stalnem mešanju).

Tofu nadrobimo in ga damo v kozico ter zalijemo s paradižnikovo mezgo (pol steklenice cca), pustimo da zavre, dodamo baziliko (najboljše svežo), sladko papriko, kurkumo, česen v prahu, sol in poper…Na koncu dolijemo še smetano za kuhanje (pol embalaže).

Lazanje skuhamo do polovice v vreli vodi, nato pa začnemo zlagati plasti. V pekač najprej dodamo plast omake in nanjo položimo prvo plast testa (nujno, da je spodaj najprej omaka, ker to da sočnost lazanji). Na testo položimo lističe sira in na sir gobovo-špinačni nadev). Nadaljujemo s testom, omako, sirom, gobami – dokler ne porabimo vseh sestavin, na vrhu je testo. Vrh polijem s preostankom smetane za kuhanje, potresemo s parmezanom. Pika na i na lazanji so kosmiči veganske margarine (uporabljam Vitaquell), ki jih dodamo na vrh.



Pečemo cca pol ure na 180 stopinj. Lazanjo na pultu pokrijemo s folijo in nujno pustimo še 15-20 minut, da se vsi okusi prepojijo. NATO PA PREPROSTO UŽIVAMO!!! :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar

ČEMAŽEVI ŠTRUKLJI

Spomladi, ko se začno bohotiti čemaževa polja, si lahko pripravimo okusne štruklje. Gremo v shopping:  - zavitek vlečenega testa ...