torek, 20. februar 2018

SARMA/POLNJENA PAPRIKA IZ PEČICE

Kdo je ne pozna na novega leta dan! Pa tudi kar tako, pozimi je pri nas nepogrešljiva gostja nedeljskih miz. Seveda najboljša je prava, pečena v pečici in zraven pire krompirček, kajne?

VEGANSKA SARMA/ali polnjena paprika

Gremo v shopping:

  • glava kislega zelja/paprik po želji
  •  ¾ skodelice riža (delno ga skuhajte in mu dodajte ostale sestavine nadeva)
  • dobra pest orehov
  • kozarec veganske bolognese Hofer ali Barilla/namesto tega lahko uporabite narezan dimljen tofu, seitanov bio drobljenec ali sojine koščke, ki jih prej namočite

  • začimbe po želji (bazilika, timijan, sladka paprika...)
  • kozarec paradižnikove mezge/uporabljam Mutti
  • smetana za kuhanje Provamel

Riž zmešamo z vsemi sestavinami (razen omake), začinimo in nadevamo sarmice/paprike. Sarme/paprike položimo v globok pekač in zalijemo z omako, da jih prekrijemo. Pečemo na 180 stopinj približno 45 minut. Na koncu dodamo še malo smetane za kuhanje. Jaz včasih navrhu zapečem tudi veganski sir.







polnjena paprika 


Ni komentarjev:

Objavite komentar

ČEMAŽEVI ŠTRUKLJI

Spomladi, ko se začno bohotiti čemaževa polja, si lahko pripravimo okusne štruklje. Gremo v shopping:  - zavitek vlečenega testa ...