Kdo je ne pozna na novega leta dan! Pa tudi kar tako, pozimi je pri nas nepogrešljiva gostja nedeljskih miz. Seveda najboljša je prava, pečena v pečici in zraven pire krompirček, kajne?
VEGANSKA SARMA/ali polnjena paprika
Gremo v shopping:
- glava kislega zelja/paprik po želji
- ¾ skodelice riža (delno ga skuhajte in mu dodajte ostale sestavine nadeva)
- dobra pest orehov
- kozarec veganske bolognese Hofer ali Barilla/namesto tega lahko uporabite narezan dimljen tofu, seitanov bio drobljenec ali sojine koščke, ki jih prej namočite
- začimbe po želji (bazilika, timijan, sladka paprika...)
- kozarec paradižnikove mezge/uporabljam Mutti
- smetana za kuhanje Provamel
Riž zmešamo z vsemi sestavinami (razen omake), začinimo in nadevamo sarmice/paprike. Sarme/paprike položimo v globok pekač in zalijemo z omako, da jih prekrijemo. Pečemo na 180 stopinj približno 45 minut. Na koncu dodamo še malo smetane za kuhanje. Jaz včasih navrhu zapečem tudi veganski sir.
Ni komentarjev:
Objavite komentar