torek, 20. februar 2018

NJAMI DOMAČA NEKVAŠENA PIZZA - vegansko brezglutensko zadovoljstvo

Pizza brez kvasa, vzhajanja, a kljub temu za priste obliznit. Vse kar rabimo za testo, je cvetača in malo moke. Garantirano jo bodo imeli radi vsi. Okusa po cvetači se sploh ne opazi :)


CVETAČNA PIZZA

Gremo v shopping:

  • ena večja cvetača
  • malo moke ( za bg varianto lahko SCHAER mešanica B , lahko čičerikina plus koruzna, ajdova)
  • 1 dl olivnega olja
  • ščep soli

Cvetačo  surovo zmiksamo v blenderju do grudic (da zgleda nekako kot skuta) in kuhamo v vreli vodi cca 5 minut. Odcedimo in ohladimo (pride dokaj mokra zmes). Nato dodajamo toliko moke po želji, da dobimo neko konsistentno zmes.  Dodamo tudi olivno olje in sol. Lahko tudi še kako začimbo po želji.  Moramo vedeti, da testo ni tako, kot kvašeno, je bolj mokro in se ne da valjati – tako da ga kar z roko razporedimo po peki papirju. Tudi roba ne delamo, kot pri kvašenem testu.  Meni je zelo dober dodatek koruzne moke. 


Pečemo cca 10 minut na 190. 

Vzamemo ven in obložimo po želji in nato spečemo do konca (odvisno, kako hočemo imeti zapečen nadev, jaz cca 25 minut).

Od veganskega sira mi je trenutno najboljši od Green Vie/Mercator.

postopek


veganski sir dodamo POD nadev


pizza z duhci za noč čarovnic



Ni komentarjev:

Objavite komentar

ČEMAŽEVI ŠTRUKLJI

Spomladi, ko se začno bohotiti čemaževa polja, si lahko pripravimo okusne štruklje. Gremo v shopping:  - zavitek vlečenega testa ...