torek, 20. februar 2018

GOBOVA PAŠTETA PRAVEGA MASTERCHEFA

Brezgrešna pašteta, ki navduši vsakega. Nepogrešljiva spremljevalka zabav in pogostitev, kot tudi nedeljskih zajtrkov, ko se nežno raztopi na toplem toastu...


GOBOVA PAŠTETA S PINJOLAMI


Gremo v shopping:

  •  0,5 kg gob po želji/največkrat uporabim šampinjone
  • 100 g veganske  margarine Vitaquell sobne temperature
  • čebula
  • česen
  • sok pol limone
  • 1 žlica gorčice
  • pol žličke rdeče paprike
  • 1 žlica majarona
  • malo timijana
  • sol
  • poper
  • sveži peteršilj
  • pest pinjol (prepraženih na ponvi 2 minuti brez maščobe)


Pol kg gob pražimo na čebuli, dodamo začimbe in česen.
Vse skupaj zmeljemo v multipraktiku z zmehčano vegansko margarino. Na koncu vmešamo še pražene pinjole.
Če postrežem na praznovanju za več ljudi, pašteto dam v model in v hladilnik, potem pa zvrnem.
Drugače hranim v steklenih kozarčkih, zdrži do 14 dni v hladilniku.



Ni komentarjev:

Objavite komentar

ČEMAŽEVI ŠTRUKLJI

Spomladi, ko se začno bohotiti čemaževa polja, si lahko pripravimo okusne štruklje. Gremo v shopping:  - zavitek vlečenega testa ...