Brezgrešna pašteta, ki navduši vsakega. Nepogrešljiva spremljevalka zabav in pogostitev, kot tudi nedeljskih zajtrkov, ko se nežno raztopi na toplem toastu...
GOBOVA PAŠTETA S PINJOLAMI
Gremo v shopping:
- 0,5 kg gob po želji/največkrat uporabim šampinjone
- 100 g veganske margarine Vitaquell sobne temperature
- čebula
- česen
- sok pol limone
- 1 žlica gorčice
- pol žličke rdeče paprike
- 1 žlica majarona
- malo timijana
- sol
- poper
- sveži peteršilj
- pest pinjol (prepraženih na ponvi 2 minuti brez maščobe)
Pol kg
gob pražimo na čebuli, dodamo začimbe in česen.
Vse
skupaj zmeljemo v multipraktiku z zmehčano vegansko margarino. Na koncu vmešamo
še pražene pinjole.
Če
postrežem na praznovanju za več ljudi, pašteto dam v model in v hladilnik, potem
pa zvrnem.
Drugače
hranim v steklenih kozarčkih, zdrži do 14 dni v hladilniku.
Ni komentarjev:
Objavite komentar