četrtek, 22. februar 2018

BISTRA ŽUPCA

Juhice so tako dobre, da pogrejejo telo in duha, In sploh ni nujno, da je v njih meso. Jušna zelenjava in zakuha, to je to.


BISTRA ZELENJAVNA JUHA


Gremo v shopping:

  • paketek jušne zelenjave ali jušna zelenjava posamezno (korenje, čebula, peteršiljev koren, zelena, kolerabica, por, cvetača, peteršilj)
  • sol, poper, sladka paprika, kurkuma, česen v prahu
  • bio zelenjavna jušna kocka
  • malo paradižnikove mezge

Jušno zelenjavo narežemo na male koščke. Vodo zavrejemo v velikem loncu, vanjo dodamo jušno kocko. Ko zavre, vanjo stresemo zelenjavo in kuhamo do želene mehkobe (eni bolj, drugi manj). Dodamo začimbe in malo paradižnikove mezge. Njami juhica je tu!



JUŠNA ZAKUHA

V juho lahko zakuhamo že objavljene cmočke, sama pa zelo rada  kupim veganske brezglutenske jušne zakuhe od firme Asolane (rezanci, drobna zakuha in še kaj).








s knedelčki 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

ČEMAŽEVI ŠTRUKLJI

Spomladi, ko se začno bohotiti čemaževa polja, si lahko pripravimo okusne štruklje. Gremo v shopping:  - zavitek vlečenega testa ...