torek, 20. februar 2018

KNEDLI, KNEDLIČKI...

Najljubšo jed iz otroštva si lahko privoščimo tudi brez jajc. Najboljše za nas in naše najmlajše!

VEGANSKI JUŠNI CMOČKI

Gremo v shopping:
  • 8 žlic ovsenega napitka ali vode
  • 5 žlic moke po želji/ali gresa (za bg varianto - pol čičerikine pol riževe ali koruzne ali univerzalno bg moko)
  • sol
  • 2 žlici olja ali veganske margarine (uporabljam Vitaquell)

  • začimbe po želji (nam je všeč svež peteršilj ali drobnjak, lahko tudi suh timijan, za barvo kurkuma, včasih pečena čebula)

Vse skupaj zmešamo v kompaktno maso in postavimo v hladilnik za pol ure, nato zakuhamo v juho, dokler ne priplavajo na površje in nato kuhamo še 2-3 minute. Kot vidite, jajc ni potrebno nadomeščati in cmočki ne razpadejo...


postopek

gresovi

iz navadne moke

zeliščni
okrogli v zelenjavni juhici

brezglutenski






Ni komentarjev:

Objavite komentar

ČEMAŽEVI ŠTRUKLJI

Spomladi, ko se začno bohotiti čemaževa polja, si lahko pripravimo okusne štruklje. Gremo v shopping:  - zavitek vlečenega testa ...