Najljubšo jed iz otroštva si lahko privoščimo tudi brez jajc. Najboljše za nas in naše najmlajše!
VEGANSKI JUŠNI CMOČKI
Gremo v shopping:
- 8 žlic ovsenega napitka ali vode
- 5 žlic moke po želji/ali gresa (za bg varianto - pol čičerikine pol riževe ali koruzne ali univerzalno bg moko)
- sol
- 2 žlici olja ali veganske margarine (uporabljam Vitaquell)
- začimbe po želji (nam je všeč svež peteršilj ali drobnjak, lahko tudi suh timijan, za barvo kurkuma, včasih pečena čebula)
Vse
skupaj zmešamo v kompaktno maso in postavimo v hladilnik za pol ure, nato
zakuhamo v juho, dokler ne priplavajo na površje in nato kuhamo še 2-3 minute. Kot vidite, jajc ni potrebno nadomeščati in cmočki ne razpadejo...
postopek |
gresovi |
iz navadne moke zeliščni |
okrogli v zelenjavni juhici |
brezglutenski |
Ni komentarjev:
Objavite komentar