sreda, 28. marec 2018

ČEMAŽEVI ŠTRUKLJI

Spomladi, ko se začno bohotiti čemaževa polja, si lahko pripravimo okusne štruklje.


Gremo v shopping:

 - zavitek vlečenega testa
 - navaden bel tofu (en srednji kos)
 - sol
 - nabran čemaž


Čemaž nasekljamo. Tofu nadrobimo. Oboje znešamo in posolimo, lahko dodamo tudi malo olivnega olja. Na dva lista vlečenega testa (drug na drugem) naložimo nadev in zvijemo v štrukelj, ki ga zavijemo v krpo ali naoljeno alu folijo. Kuhamo v kropu cca 20 minut. Kuhano malo ohladimo in narežemo na rezine, ki jih še popečemo na ponvi. 


čemaževi štruklji z gobicami in šparglji




Ni komentarjev:

Objavite komentar

ČEMAŽEVI ŠTRUKLJI

Spomladi, ko se začno bohotiti čemaževa polja, si lahko pripravimo okusne štruklje. Gremo v shopping:  - zavitek vlečenega testa ...