torek, 20. februar 2018

PANIRANJE BREZ JAJC

Gre, gre, seveda gre, pa še nobene razlike ni v okusu. Še lastna mati ni verjela, da je to brez jajc in sedaj dela tudi ona tako.

POHANJE :)

Gremo v shopping:


  • moka po želji/jaz uporabim pol navadne, pol čičerikine
  • drobtine
  • kvasni kosmiči

kupljeni v Kalčku

  • ovseno mleko
  • sol
  • sezam po želji
  • tofu, zelenjava po želji, sojine platke...


Zmešamo moko po želji in ovseno mleko, da dobimo gosto zmes, kot recimo testo za palačinke (najprej damo cca 5 jušnih žlic moke in nato vlivamo mleko do želene strukture), solimo, pomočimo npr. tofu v to maso, nato pa paniramo še v drobtinah, ki smo jih zmešali s kvasnimi kosmiči (2 žlici) in dodatno lahko tudi v sezamu.


Pečemo v pečici na peki papirju, da se zlato zapeče, na 180 cca 20 minut, lahko pa tudi cvremo tudi na kokosovi maščobi

Slike kažejo razne primere paniranja, tofuja, gob, sojinih platk, bučk...


Ko paniram tofu, paniram izključno že pečen tofu Mercatorjeve znamke.

Za pohane sojove platky pa najprej te platke skuham v zelenjavni juhi in nato polnim z veganskim sirom in potem paniram.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

ČEMAŽEVI ŠTRUKLJI

Spomladi, ko se začno bohotiti čemaževa polja, si lahko pripravimo okusne štruklje. Gremo v shopping:  - zavitek vlečenega testa ...