sreda, 21. februar 2018

LAŽNE KREMŠNITE :)

Še ena sladica, ki jo je menda nemogoče poveganiti in se je skorajda nikjer ne dobi. Ni se ji treba odpovedati, s tem receptom lahko razveselite sebe in vaše najbližje.


VEGANSKE KREMŠNITE

Gremo v shopping:

  • 2 kosa listnatega testa/(Hoferjev je veganski, za alergike kupite bg listnato testo Schaer ali v Leclercu)
  • 1 l riževega mleka (najbolje z okusom vanilije)
  • 3 vanilijeve pudinge
  • 70 g sladkorja (rjavega ali ustrezno agavin sirup)
  • 1 bio vanilijev sladkor ali aroma vanilije
  • 1 konzerva čičerike (tekočino porabimo za sneg - aquafabo)/nima okusa po čičeriki
  • 2 paketka smetane za stepanje (jaz uporabim kokosovo Soyatoo, nam najbolj ustreza)
  • 1 konzerva kokosovega mleka (hraniti v hladilniku)/uporabite po želji
  • žlička kurkume
  • sladkor v prahu za posip
  • obod/pekač za kremne rezine


Postopek:

1. Razvaljamo listnato testo, 2 kosa. Položimo na peki papir (na narobe obrnjen pekač od pečice). Za valjanje bg testa glej objavo o bureku.

2. Listnato testo za kremšnite pečemo MED DVEMA PEKAČEMA, da se ne napihuje in lepo reže. Na testo položimo pravilno obrnjen drug pekač.

3. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C cca 15-20 minut (vsak kos posebej, to naredimo že pred kremo). Pečeno testo obrežemo z obodom in ga postavimo v obod.

4. Od litra riževega mleka odvzamemo toliko, da zamešamo vanilijev puding, rjavi sladkor po okusu ali agavin sirup (recimo 70 g sladkorja. Za barvo lahko dodamo kurkumo.

5.   Mleko zavremo in vanj zakuhamo puding. Stalno mešamo z metlico. Če se naredijo grudice, maso na koncu  precedimo skozi cedilo.

6.    Naredimo aquafabo – eno konzervo čičerike odcedimo in to vodo zmiksamo v »sneg«, ter sladkamo po okusu. Če čičerike takoj ne porabimo, nazaj v konzervo lahko vlijemo navadno vodo. Sladkor dodajamo postopoma. Ko je sneg že čvrst, mu dodamo polovico sladkorja (50 g), nato pa po žlicah še preostali sladkor. Sneg mora biti zelo čvrst. Če posodo, kjer smo stepali, obrnemo na glavo, mora sneg ostati na mestu, ne sme niti polzeti.

7.    Sneg počasi zamešamo v vanilijevo maso, ne mešamo preveč, ker hitro pade skupaj.

8.    Maso namažemo po testu in dobro ohladimo.

9.  Stepemo smetano, ji po želji dodamo še trdi del kokosovega mleka iz konzerve in namažemo po kremi.


10. Prekrijemo z drugo plastjo testa in potresemo s sladkorjem v prahu, ohladimo (nekaj ur) in odstranimo obod. Razrežemo.



 Za Zagrebške rezine zgornjo plast testa nadomestimo s stopljeno čokolado ali testo polijemo po vrhu s stopljeno čokolado.


Lahko naredimo tudi varianto z JABOLKI. V vanilijev puding lahko zakuhamo cca 3 naribana jabolka ali pa kuhane polovičke jabolk damo na spodnjo plast testa in delamo potem normalno po receptu (polijemo s kremo itd.)





Ni komentarjev:

Objavite komentar

ČEMAŽEVI ŠTRUKLJI

Spomladi, ko se začno bohotiti čemaževa polja, si lahko pripravimo okusne štruklje. Gremo v shopping:  - zavitek vlečenega testa ...