Še ena sladica, ki jo je menda nemogoče poveganiti in se je skorajda nikjer ne dobi. Ni se ji treba odpovedati, s tem receptom lahko razveselite sebe in vaše najbližje.
VEGANSKE KREMŠNITE
Gremo v shopping:
- 2 kosa listnatega testa/(Hoferjev je veganski, za alergike kupite bg listnato testo Schaer ali v Leclercu)
- 1 l riževega mleka (najbolje z okusom vanilije)
- 3 vanilijeve pudinge
- 70 g sladkorja (rjavega ali ustrezno agavin sirup)
- 1 bio vanilijev sladkor ali aroma vanilije
- 1 konzerva čičerike (tekočino porabimo za sneg - aquafabo)/nima okusa po čičeriki
- 2 paketka smetane za stepanje (jaz uporabim kokosovo Soyatoo, nam najbolj ustreza)
- 1 konzerva kokosovega mleka (hraniti v hladilniku)/uporabite po želji
- žlička kurkume
- sladkor v prahu za posip
- obod/pekač za kremne rezine
Postopek:
1. Razvaljamo
listnato testo, 2 kosa. Položimo na peki papir (na narobe obrnjen pekač od
pečice). Za valjanje bg testa glej objavo o bureku.
2. Listnato
testo za kremšnite pečemo MED DVEMA PEKAČEMA, da se ne napihuje in lepo reže. Na
testo položimo pravilno obrnjen drug pekač.
3. Pečemo
v predhodno ogreti pečici na 200°C
cca 15-20 minut (vsak kos posebej, to naredimo že pred kremo). Pečeno testo
obrežemo z obodom in ga postavimo v obod.
4. Od
litra riževega mleka odvzamemo toliko, da zamešamo vanilijev puding, rjavi
sladkor po okusu ali agavin sirup (recimo 70 g sladkorja. Za barvo lahko dodamo
kurkumo.
5. Mleko
zavremo in vanj zakuhamo puding. Stalno mešamo z metlico. Če se naredijo
grudice, maso na koncu precedimo skozi
cedilo.
6.
Naredimo
aquafabo – eno konzervo čičerike odcedimo in to vodo zmiksamo v »sneg«, ter
sladkamo po okusu. Če čičerike takoj ne porabimo, nazaj v konzervo lahko
vlijemo navadno vodo. Sladkor
dodajamo postopoma. Ko je sneg že čvrst, mu dodamo polovico sladkorja (50 g),
nato pa po žlicah še preostali sladkor. Sneg mora biti zelo čvrst. Če posodo,
kjer smo stepali, obrnemo na glavo, mora sneg ostati na mestu, ne sme niti
polzeti.
7.
Sneg počasi zamešamo v vanilijevo maso, ne mešamo preveč, ker hitro pade skupaj.
8.
Maso
namažemo po testu in dobro ohladimo.
9. Stepemo
smetano, ji po želji dodamo še trdi del kokosovega mleka iz konzerve in namažemo po
kremi.
10. Prekrijemo z drugo plastjo testa in
potresemo s sladkorjem v prahu, ohladimo (nekaj ur) in odstranimo obod. Razrežemo.
Za Zagrebške rezine zgornjo plast testa nadomestimo s stopljeno čokolado ali testo polijemo po vrhu s stopljeno čokolado.
Ni komentarjev:
Objavite komentar