Francoska solata skorajda nikoli ne manjka na prazničnih mizah. Receptov za francosko solato toliko, kolikor je kuharic in kuharjev, ki jo pripravljajo, saj jo vsak pripravi malo po svoje. Tu je veganska varianta, brez jajc.
VEGANSKA FRANCOSKA
Gremo v shopping:
– 5 krompirjev
– 3 srednje veliki korenčki
– 1 pločevinka graha ali za skodelico kuhanega graha
– 5 – 10 kislih kumaric
– polovica limone
– 2 žlici veganske majoneze, po želji še olje in gorčica
– sol in poper
nam je najboljša majoneza Plamil/Mercator, nekateri prisegajo še na Omegol od Zvijezde |
1. Krompir in korenje olupimo, narežemo na drobne, enakomerne kocke ) in skuhamo skupaj v osoljeni vodi do mehkega, a tako, da še obdržita obliko.
2. Dodamo kuhan grah ali pločevinko graha (naj ga bo za enako količino kot kock korenčka), in na kocke narezane kumarice.
3. Pripravimo preliv: V lončku zmešamo sok polovice limone, sol, poper, majonezo in kakšno žlico gorčice. Poskusimo dresing, če je premalo kisel, dodamo še sok kislih kumaric, če je premalo maščobe, dodamo še majoneze ali olja. Dresing prelijemo čez francosko solato in premešamo. Pa dober tek!
Za praznike, recimo božič jo lahko postrežemo v paprikah :)
Za veliko noč pa takole :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar