četrtek, 22. februar 2018

KROMPIRČEK HARMONIKA

Krompirček harmonika ali Hasselback je Švedska specialiteta, ki razveseli vsakega gurmana


KROMPIR HARMONIKA


Gremo v shopping:

  • krompir
  • malo olja ali druge maščobe (kokosova, margarina...)
  • začimbe po želji

Krompir olupimo. Naredimo globoke reze skoraj do konca, a pazimo, da krompir ostane v kosu. Zmešamo začimbe in maščobo. Maslo vtremo v krompir in ga položimo na pekač. Pečico segrejemo na 200 °C in pečemo okrog 25 minut. Krompir pokrijemo s folijo in pečemo še približno 15 minut ali dokler se ne zmehča in dobi lepo barvo.
Čas peke je odvisen od velikosti krompirja.


Zraven postrežemo vegansko majonezo, kečap ali pa domačo kislo smetano oz. tatarsko omako.

To pripravimo tako, da zmešamo navaden sojin jogurt (Hofer) z malo soli in limone (kisla smetana), če pa dodamo še narezane kumarice in začimbe pa je to dobra tatarska omaka. Spodaj je krompirček s tatarsko in paniranimi sojinimi platkami (recepti so že na blogu).



Ni komentarjev:

Objavite komentar

ČEMAŽEVI ŠTRUKLJI

Spomladi, ko se začno bohotiti čemaževa polja, si lahko pripravimo okusne štruklje. Gremo v shopping:  - zavitek vlečenega testa ...