petek, 9. marec 2018

VEGANSKI MARMORNI KOLAČ

pUHASTO PECIVO IZ SVETLEGA IN TEMNEGA (KAKAVOVEGA) TESTA. PECIVO SE PRILEŽE OB ČAJU, KAVI ALI KOZARCU MLEKA, NJEGOVA ZNAČILNOST PA NISTA LE PREPROSTOST PRIPRAVE IN ODLIČEN OKUS, TEMVEČ TUDI TO, DA DOLGO OSTANE SVEŽ.



Gremo v shopping:

  • 300 g sladkorja
  • 1 ščep soli
  • 1 vanilijev sladkor
  • 2,5 dl rastlinskega mleka po želji
  • 380 g moke po želji
  • konzerva čičerike za sneg
  • 1 pecilni prašek ali vinski kamen
  • 1,5 dl kokosovega olja ali maščobe
  • 3 žlice kakava
  • 3 žlice ruma

Postopek:


1. Model za šarklje natančno namažemo z mačobo in potresemo z moko. 80 g moke gladko zmešamo z mlekom, da mešanica nima grudic. Preostalih 300 g moke presejemo s pecilnim praškom. Kakav zmešamo z rumom v gladko pasto.

2. Polovico sladkorja in vanilijev sladkor zmešamo, dodamo mlečno - močnato mešanico in počasi prilivamo še olje.

3. Iz čičerikine vode in druge polovice sladkorja stepemo trd, a mazav sneg. 1/3 ga s kuhalnico vmešamo v mlečno maso. Nato naložimo nanjo preostali sneg in potresemo moko, ki smo jo presejali s pecilnim praškom. Vse rahlo zmešamo s kuhalnico.

4.1/3 testa damo v skledo, kjer smo stepali sneg in mu s kuhalnico primešamo kakavovo pasto.

5. Pečico nastavimo na 160 stopinj. Svetlo in temno testo izmenoma naložimo v model in na koncu še rahlo premešamo z vilicami, da dobimo marmoracijo.

6. Pečemo približno 1 uro. S pletilko ali zobotrebcem preverimo ali je kolač pečen. Nato ga pustimo v modelu še 10 minut, da se nekoliko ohladi in ga zvrnemo na mrežo.











Ni komentarjev:

Objavite komentar

ČEMAŽEVI ŠTRUKLJI

Spomladi, ko se začno bohotiti čemaževa polja, si lahko pripravimo okusne štruklje. Gremo v shopping:  - zavitek vlečenega testa ...