sreda, 28. marec 2018

PECIVO JAJCE NA OKO V VEGANSKI IZVEDBI

Če ne jemo pravih jajc, si pa lahko sladke naredimo, kajne? Obvezna sladica na velikonočnih mizah, ki jo sedaj lahko naredijo tudi vegani...


SLADKA IMITACIJA JAJCA NA OKO


Gremo v shopping:
  • 2 skodelici moke (za alergike na gluten uporabite bg moko, recimo SCHAR MIX B)
  • pecilni prašek ali soda bikarbona
  • ščep soli
  • skodelica sladkorja po želji
  • pol skodelice olja (lahko kokosovo)
  • 1 skodelica radenske
  • vanilijev sladkor
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • lahko kurkuma za barvo


Postopek: 

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. 
2. Zmešamo moko presejano s pecilnim, sol in oba sladkorjav svoji posodi
3. Zmešamo olje in radensko v drugi posodi
3. Mokre sestavine vlijemo v suhe in ročno zmešamo, ko je zmes gladka, dodamo kis in hitro mešamo (reakcija s pecilnim).
4. Ko se vse umiri, takoj vlijemo na namaščen pekač in pećemo pol ure.

PRELIV:

Potrebujemo še konzervo vloženih breskev/polovičk, 1 liter rastlinskega mleka, 2 vanilijeva pudinga (za alergike bg puding) in en navaden sojin jogurt (Hofer – Joya).

Skuhamo 2 pudinga v litru mleka. Ohlajamo med stalnim mešanjem, dodamo sojin jogurt, sladkamo po želji.

Prelijemo maso po biskvitu v pekaču in pečemo vse skupaj še 20 minut na 150 stopinj. Dobro ohladimo

Okrasimo s polovičkami breskev, da dobimo efekt »jajčka«.

Jaz sem jih nekaj okrasila še kot čebelice







Ni komentarjev:

Objavite komentar

ČEMAŽEVI ŠTRUKLJI

Spomladi, ko se začno bohotiti čemaževa polja, si lahko pripravimo okusne štruklje. Gremo v shopping:  - zavitek vlečenega testa ...