sreda, 28. marec 2018

NOČNA ALI MRZLA POTICA

Kaj neki je le to čudo. To je varianta potice, ki vedno uspe, tudi začetnikom. Skorja ne odstopa, potica med peko ne poka, skratka - čudile boo še mame, tetke in babice. KER LAHKO :)



Za sestavine si poglejte tole objavo za navadne potice.Pri nočni je pomemben le postopek...

Kvas damo vzhajati v mleko in dodamo še žličko sladkorja. Ko nam kvasec želi pobegniti čez lonček, ga zamešamo v moko in dodamo še vse ostale sestavine za testo. Mesiti moramo najmanj 15 minut!
Testo brez vzhajanja razvaljamo, ga namažemo z nadevom in zvijemo v potico. Tako pripravljeno PUSTIMO ČEZ NOČ NA HLADNEM! V hladilniku, na balkonu...Ko se dobro naspimo, približno eno uro pred peko potico večkrat prebodemo z iglo do dna in jo malo potlačimo. Damo jo v pečico, ogreto na 180 do 200 stopinj in jo pečemo eno uro.


TA POTICA VAM BO ZAGOTOVO USPELA!



Ni komentarjev:

Objavite komentar

ČEMAŽEVI ŠTRUKLJI

Spomladi, ko se začno bohotiti čemaževa polja, si lahko pripravimo okusne štruklje. Gremo v shopping:  - zavitek vlečenega testa ...