četrtek, 8. marec 2018

BREZMESNA "OCVIRKOVKA"

Tudi ocvirkova potica se lahko bohoti na naših mizah. Vsejedci ne bodo opazili razlike in si bodo prste oblizali...



Testo naredimo po receptu in nasvetih na spodnjem linku:


https://motovilka-kuha.blogspot.si/2018/03/skrivnosti-veganskih-potick.html


Nadev pa naredimo tako: 
  • 50 dag pečen tofu Mercator ali dimljen tofu (po želji)
  • veganska zaseka Tartex (par žlic)/Večji marketi

  • 5 dag peteršilj ali drobnjak



Na kockice narezan tofu prepražimo na ponvi na veganski zaseki. 
Potresemo s sesekljanim peteršiljem ali narezanim drobnjakom.



Ohlajamo, namažemo po testu, trdo zvijemo, položimo v pekač, prebodemo, vzhajamo, pred peko tanko premažemo z rastl. mlekom ali maščobo.  Pečemo pri 175ºC cca 45 minut.




Ni komentarjev:

Objavite komentar

ČEMAŽEVI ŠTRUKLJI

Spomladi, ko se začno bohotiti čemaževa polja, si lahko pripravimo okusne štruklje. Gremo v shopping:  - zavitek vlečenega testa ...