Za veliko noč obvezna na mizi. Zakaj ne? Ker lahko :)
VEGE ŠUNKA V TESTU
Sestavine za kvašeno testo:
- 2 dl rastlinskega mleka (kateregakoli) ali še bolje navadnega jogurta (recimo Joya/Hofer)
- 1 dl olja (navadno, kokosovo)
- 11 g suhega kvasa ali 42 g svežega kvasa
- 1 čajna žlička soli
- 1 jušna žlica sladkorja
- 500 g moke
- veganska šunka Rajko...dostopno na http://vegesnek.si/rastlinska-sunka/
- gorčica
Postopek:
Mleko zmešamo z oljem in ju malo segrejemo, da bo masa topla (ne prevroča). Dodamo sol in sladkor ter zmešamo.
Suh kvas vas zmešamo s presejano moko in ju dodamo v predhodno zmes. Če uporabljate sveži kvas, ga predhodno stopite v malo mlačnega mleka, dodajte žličko sladkorja in pustite, da vzhaja v posodici. V moko naredimo jamico in dodamo vzhajan kvas.
Vse skupaj dobro premešamo, prekrijemo s krpo in pustimo na toplem vzhajati 45 minut. V tem času se bo testo običajno povečalo za trikrat.
Testo razvaljamo, premažemo z gorčico in vanj zavije šunko, pečemo cca 40 minut na 200.
Ni komentarjev:
Objavite komentar